EVO KAKO DA OČUVATE SVEŽINU JAGODA: Uz ovoj JEDNOSTAVN TRIK, biće kao tek kupljene NEDELJU DANA - lako je
Jagode, Foto: RINA

morate znati

EVO KAKO DA OČUVATE SVEŽINU JAGODA: Uz ovoj JEDNOSTAVN TRIK, biće kao tek kupljene NEDELJU DANA - lako je

Nema potrebe da bacate jagode, posebno kada su toliko skupe

Objavljeno:

Sigurno vam je poznato osećanje kada jagode propadnu samo nekoliko dana nakon kupovine, što je zaista gubitak, s obzirom na njihovu cenu. Ali postoji način da produžite njihov svežinu i do tri nedelje.

Iskoristite sirće

Da biste očuvali jagode, operite ih u rastvoru sirćeta.
Da biste očuvali jagode, operite ih u rastvoru sirćeta.foto: RINA

Da biste očuvali jagode, operite ih u rastvoru sirćeta. Pomešajte belo sirće s vodom u odnosu 1:3 i potopite jagode u ovu smesu pet minuta. Sirće će ukloniti bakterije i spore buđi koje dovode do truljenja voća. Nakon toga, dobro ih isperite, ali nemojte previše trljati, te stavite na ubrus da se potpuno osuše. Zatim ih prebacite u plastičnu kutiju s poklopcem i čuvajte u frižideru. Tako čuvane, jagode će ostati sveže do tri nedelje, a ne brinite, neće imati miris po sirćetu!

Zamrznite ih

Ako želite da jagode duže ostaju u dobrom stanju, zamrznite ih. Operite ih, poređajte na pleh u jednom redu i stavite u zamrzivač da se zamrznu. Kada su zamrznute, spakujte ih u kese ili plastične posude s poklopcem i čuvajte u zamrzivaču. Kada se odmrznu, mogu se koristiti za dodatak ovsenoj kaši, jogurtu, pravljenje marmelade ili kolača.

BONUS VIDEO:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.